Приключи проекта “Аз съм активен”

След 21 месеца упорита работа приключиха предвидените дейности по проекта “Аз съм активен”.

Проектът е финансиран от Европейския социален фонд чрез Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”. Екипът взел участие в изпълнението на дейностите се състои от Богданка Въчкова (ръководител проект), Валентина Йорданова (счетоводител проект), преподавателите Светослав Тодоров, Валентина Енева, Кирил Кирилов, Лили Петрова и Богданка Въчкова, фирмите подизпълнители са “Аджест консулт” ЕООД, “Химера ООД, ЕТ “Валентинва Бонева”, “МИП 91” ООД и партньора “Трънчев” ООД, както и 48 курсиста мотивирани и обучени по професиите “продавач-консултант” и “офис-секретар”. С гордост можем да кажем, че почти всички разписани по проекта дейности са изпълнени успешно, с изключение на дейността “субсидирана заетост” при партньора “Трънчев” ООД, където индикаторите не са постигнати напълно. 48 души са преминали професионално обучение по двете професии и са получили свидетелство за професионална квалификация втора степен. За 39 от тях беше осигурена субсидирана заетост по професията “продавач-консултант”, но в крайна сметка с цел постигане на заложените индикатори се осъществи несубсидирана заетост при други работодатели. За професията “офис-секретар” нямаше предвидена заетост за младежите. До този момент сме преминали през 3 верификации със 100% верифициране на извършените разходи и в момента е подаден четвърти междинен технически и финансов отчет. Предстои финалния отчет.

 

Бенефициентът ЕТ “БоБос – Богданка Въчкова” благодари на всички участници, партньори, преподаватели, медии, сътрудници и доброжелатели, без усилията на които нямаше да можем да осъществим този така важен за трудово неактивните младежи от града и областта.

 

Пожелаваме на екипа на проекта бъдеща ползотворна работа и успехи в благородното поприще на професионалното обучение на различни групи от нашето общество!

На нашите партньори пожелаваме професионални постижения!

Пожелаваме професионална реализация на младежите взели участие в този проект!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *